Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
shutterstock_660065590

Barqo is eTravel start-up 2017

Door: | juni 21, 2017

Botenverhuurplatform Barqo is uitgeroepen tot eTravel start-up 2017 en liet concurrenten Bebsy en ParkFlyRent daarmee achter zich. Oprichter Floris van Hoogenhuyze van Barqo wist de dragon’s den te overtuigen van het concept, de aanpak en de internationale schaalbaarheid daarvan. 

Atilay Uslu (Corendon), Jolanda Degen (Otravo) en Johan van Mil (Peak Capital) onderwierpen de drie kanshebbers na een pitch van een minuut aan een vragenvuur. Publieksfavoriet was ParkFlyRent, waarmee reizigers gratis hun auto kunnen parkeren op Schiphol of Eindhoven Airport en een extraatje kunnen verdienen als die auto wordt verhuurd gedurende hun afwezigheid. Bebsy is een dynamic packaging platform dat de concurrentie aan wil gaan met massatouroperators.

Winnaar Barqo werd in 2014 opgericht en biedt ruim 8000 boten aan. Naast het (ver)huren van boten van privé-eigenaren in Nederland biedt Barqo sinds januari ook bootvakanties in het buitenland aan. Op het platform zijn motorkruisers en zeiljachten, met en zonder kapitein, te boeken in landen in en rond het Middellandse Zeegebied: Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië en Griekenland.

Van Hoogenhuyze vertelde dat er door middel van crowdfunding net 435.000 euro is opgehaald, dat zal worden gestoken in marketing om dit jaar tractie te verkrijgen. Verder staat er een samenwerking met Skyscanner op de planning, zodat reizigers niet alleen de boot maar ook de vliegreis ernaartoe op het platform kunnen boeken.

Deel dit artikel

Reacties