Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
WHD d-reizen

24-uur durende hackathon D-reizen app

Door: | april 30, 2014

De ultieme reisapp voor D-reizen gaat gefabriceerd worden op de allereerste World Hackathon Day op vrijdag 2 mei. Uit ruim 40 cases van bedrijven werd D-reizen geselecteerd als één van de drie meest uitdagende opdrachten.

 

Op vrijdagmiddag 15:00 uur start wereldwijd de World Hackathon Day met ruim 500 hackende jongeren tussen de 11 en 25 jaar met zes verschillende nationaliteiten. Amsterdam is een van de deelnemende steden, maar ook in Tel Aviv, Barcelona, Mumbai, Istanbul, Los Angeles en Casablanca gaan jongeren aan de slag.

Naast D-reizen zullen de jongeren zich buigen over cases van ING en Amnesty Internationaal. Deze drie giganten zullen hun ‘problemen’ voorleggen aan de deelnemers, waarnaar de jongeren de tijd krijgen om hun ideeën aan elkaar te pitchen en groepen te vormen. In internationale groepen van vijf zullen zij 24 uur lang aan de slag gaan met hun concept. Volgens de Nederlandse initiatiefnemers Jesse van Doren (17 jaar) en Araik Gingnagel (13 jaar) is de dag bedoeld om jongeren hun talenten te laten tonen. ‘Wij willen laten zien dat de jongeren goed kunnen samenwerken, elkaar kunnen inspireren en zo geweldige resultaten kunnen behalen’, aldus Jesse.

 

De cases

D-reizen vraagt zich af waar de ultieme reis app aan moet voldoen. ING vraagt de jongeren om de veiligheid van de mobiele app te hacken en Amnesty International daagt de jongeren uit om een tool te bedenken hoe videos geverifieerd kunnen worden en de betrouwbaarheid hiervan gecheckt kan worden. Daarnaast dagen ze jongeren uit om een manier te bedenken hoe zoveel mogelijk mensen de beelden kunnen zien.

 

 

Naast de cases zullen de jongeren ook brainstormen over de inzetbaarheid van future devices. Tijdens de hackathon kunnen de deelnemers nieuwe gadgets uitproberen. Zo zijn er drones, 3D printers en Google Glasses aanwezig.

 

Een hackathon

Een hackathon is een evenement waarbij jonge ontwikkelaars, designers, programmeurs en creatieven samenkomen om prototypes en designs van online toepassingen te ontwikkelen. Denk hierbij aan een app, mini site, infographic of social campagne.

 

Deel dit artikel

Reacties