Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

2 Reacties

Londen City Airport: 4 op de 5 checkt zichzelf in

Door: | september 17, 2015

Uit een case study op Londen City Airport blijkt dat inmiddels meer dan de helft van de mensen die met het vliegtuig reizen zichzelf online inchecken. Uit een onderzoek dat op de luchthaven is uitgevoerd, bleek dat in de maand juni 53% procent van de passagiers zichzelf online had ingecheckt en ze hun instapkaarten thuis op hun mobiele telefoon gedownload hadden of al hadden uitgeprint. Het jaar ervoor was dit nog 43%.

Ondertussen maakt nog slechts 1 op de 5 reizigers gebruik van de bemande check-in balies op de luchthaven. Dit is een grote daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen bezocht nog 1 op de 3 reizigers (36%) de vertrouwde bemande check-in balie.

Ook het gebruik van self-service check-in kiosken zijn populairder geworden. Het gebruik hiervan is op LCY in 12 maanden tijd gestegen van 10% naar 21%.
Zakelijke reizigers zijn sneller geneigd om zichzelf online in te checken. Bijna tweederde (61%) van de zakelijke passagiers op LCY printen hun instapkaarten thuis af of downloaden deze op hun mobiele telefoon. Bij vakantiegangers is dit minder dan de helft (45%).

“De resultaten van het onderzoek laten zien dat 4 op de 5 mensen die via Londen City Airport vliegen nu zichzelf inchecken, online of via een self-service kiosk in de terminal. Het is duidelijk dat passagiers er vertrouwen in hebben om zelf de regie te voeren over hun eigen reis, dat dit tijd bespaard en dat dit de manier van reizen wordt in dit digitale tijdperk. Een digitale Doe-Het-Zelf’, aldus “Declan Collier, CEO van London City Airport

Deel dit artikel

Comments

  1. lukas

    Vlgs mij komt dit vooral door de enorme prijsconcurrentie in de luchtvaart. Balies zijn duurder dan kiosks > lange rijen voor de balie drijft meer mensen naar de kiosk etc

  2. Gerrie Brand

    Controle willen hebben over de eigen reis speelt ook mee, denk ik. Reizen is een stressfactor – hoe meer je zelf in de hand hebt, des te lager de stress.

Reacties