Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Trend-Hand-Made-Cool-Distressed-Typeface-by-Latinotype

Wintersporttrends 2014/2015

Door: | november 19, 2014

Wintersport. Juist nu voor veel vakantiegangers een dure extra vakantie waar toegevoegde waarde belangrijk is. Ook al is de verwachting dat er dit seizoen minder Nederlanders op lange latten zullen staan, toch zijn er genoeg trends te spotten! De beleveniseconomie daagt wintersportgebieden en reisorganisaties uit: we willen een ‘winterbeleving’ die om meer draait dan alleen het snowboarden of skiën. Zo denk ik dat wintersporters komend seizoen op zoek gaan naar minder voor de hand liggende bestemmingen, luxe en authentieke groepsaccommodaties en alternatieve sneeuwsporten. En net als met vakanties gedurende het jaar is mijn verwachting dat ze er steeds vaker tussenuit zullen gaan voor een ‘short stay’. De echte ‘foodies’ combineren wintersport met een ‘foodcation’. Wintersport: het gaat allemaal draaien om de toegevoegde waarde aan de sneeuw!

1. Short ski break

Vanwege een drukke lifestyle gaan we steeds vaker, korter en dichterbij op vakantie. Zo ook naar de sneeuw. Hoewel dit winterseizoen mede dankzij de crisis weer minder Nederlanders op wintersport gaan, nemen zij die wel gaan steeds vaker een ‘short ski break’ van een weekend of midweek. Omdat we onze tijd zo goed mogelijk willen benutten en het liefst al onze kostbare tijd doorbrengen op de piste, wordt het bovendien steeds populairder om het vliegtuig te pakken.

2. Naar Scandinavië en overzee

Lange tijd was Frankrijk wintersportbestemming nummer 1, maar sinds afgelopen seizoen staan de VS wereldwijd aan kop. Ook voor Nederlanders wordt het steeds populairder om naar exotische bestemmingen af te reizen voor een vakantie in de sneeuw. Cherry Picker’s team spotte pistes in China, Chili, Marokko of zelfs Hawaii. Daarnaast verwacht ik dat het Scandinavische winterwonderland zal groeien in populariteit. Hoewel de berghellingen hier niet zo steil zijn als in de Alpen, ben je in Scandinavië aan het juiste adres voor de ultieme winterbeleving: van ijsklimmen tot hondensleeën en van sneeuwscooter rijden tot slapen in een iglo.

3. Luxe en sfeer: met z’n allen

Value for money: steeds meer Nederlanders willen optimaal genieten en onthaasten tijdens de duurbetaalde wintersport en kiezen voor een luxueus verblijf met uitgebreide wellness óf een authentieke chalet met charme en sfeer speciaal voor groepen. Opa en oma wintersporten niet actief mee, maar passen op de kinderen. Zo zijn er skiklasjes voor jong en oud en worden alternatieve dagbestedingen steeds populairder waaronder sleeën, zwemmen, wandelen of winkelen.

4. Foodcation in de sneeuw

Niet alleen foodies maar ook winterliefhebbers die niet urenlang op de piste hoeven te staan, vinden hun geluk in een culinair hoogstaande wintersportbestemming zoals Italië of Spanje. Ze schenken de beste wijnen en serveren de lekkerste tapas en pasta’s nabij de piste voor een schappelijke prijs. Best of both worlds!

5. Extreme winterbelevenissen

Voor de diehard wintersporter die zijn gezonde lifestyle op peil wil houden, zijn er steeds meer nieuwe sneeuwsporten gespot. Zo wordt snowkiten steeds populairder. Snowkiten komt voort uit het kitesurfen, maar in plaats van over het water vlieg je hierbij met je scherm over sneeuwhellingen, vaak bergopwaarts. Voor de iets minder ervaren wintersporter is er het nieuwe alternatief airboarden waarbij je al liggend op een kunststof luchtkussen keihard de berg afstuift.

 

Deel dit artikel

Reacties