Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Trav2-540x284

Een glazen plafond of een kwestie van tijd?

Door: | maart 26, 2015

Na een familiebijeenkomst rijdt mijn dochter met mij mee naar huis. Zij studeert Branding in Amsterdam en straalt de vanzelfsprekendheid uit van een actieve carrière in de toekomst. Terugblikkend op de avond zegt ze: ‘Ik had een heel leuk gesprek met de oma van mijn neven. Zij vertelde dat zij bij hoge uitzondering altijd gewerkt heeft, maar dat dat helemaal niet gewoon was. Veel meisjes van haar generatie gingen automatisch naar de huishoudschool en sommigen volgden zelfs stiekem andere opleidingen.’

Ik dacht aan mijn moeder, die na mijn geboorte een actief leven had, maar nooit meer heeft gewerkt. De moeder van mijn kinderen werkte parttime, totdat ze pubers werden. En ik denk aan Travel Counsellors: meer dan 100 vrouwen, vele moeders, die hun eigen bedrijf runnen en dag en nacht klaar staan voor hun klanten. Ik denk aan mijn team op het kantoor, waar vrouwen veel van de touwtjes in handen hebben. In drie generaties is er dus eigenlijk best veel veranderd. De reisbranche kent veel goede voorbeelden.

Een aantal weken geleden werd de prijs Zakenvrouw van het Jaar wederom uitgereikt. Rondom deze uitreiking start er altijd een discussie over de achterstand van het aantal vrouwen aan de top. De keuze van de vrouw voor parttime werken wordt gezien als gemiste kans en daar moeten we ons allemaal druk om maken, bijna tot we er een schuldgevoel van krijgen. Is het niet gewoon een kwestie van tijd? Heeft deze doorontwikkeling niet gewoon een aantal generaties nodig?

De groeiende rol van ZZP’ers, de digitale revolutie, de metro-man die maar al te graag ook een rol voor de kinderen wilt spelen; er zijn genoeg signalen die grootse veranderingen inluiden. De nummer 2 bij mij op het kantoor is een vrouw, de nummer 2 Travel Counsellor is een vrouw, onze Minister van Defensie is een vrouw, naast een aantal andere vrouwelijke ministers. En wat gaat Hillary Clinton nog meer doen?

Uitzonderingen, zeg je? Nee, naar mijn mening zijn het meer tekenen aan de wand dat de huidige, werkende generatie weer een grote stap voorwaarts heeft gezet en dat een nieuwe generatie in aantocht is. En niet alleen mijn dochters, maar met hen vele andere, goed opgeleide en ambitieuze jonge vrouwen. De reisbranche is een goed voorbeeld; het glas is niet half leeg, maar half vol! Een discussie blijft nodig om grenzen te verleggen. Maar een positieve benadering lijkt me gezond en realistisch, net als iets de tijd geven. Je kunt geen nummer 1 worden, zonder nummer 2 te zijn geweest. Met elkaar komen we er wel.

Deel dit artikel

Reacties