Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Schiphol, Emerce eTravel

Emerce eTravel uitgelicht: Schiphol

Door: | juni 13, 2016

Albert van Veen werkt hard aan dé luchthaven van de toekomst. Hij en zijn team geloven in een moeiteloze klantreis door slim data te delen met partners. Je hoort er meer over op Emerce eTravel op 21 juni in Amsterdam.

Binnenkort vier Schiphol zijn honderdste verjaardag. Op 19 september 1916 landde het eerste toestel in een modderige weide. Dat is vanaf 16 september ook nog eens te zien op de expositie ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’ in het Amsterdam Museum.

Een modderige weide is Schiphol allang niet meer. De luchthaven wil de komende jaren verder groeien richting tachtig miljoen passagiers. De aandeelhouders hebben de bouw van een nieuwe terminal en pier goedgekeurd.

En bij die groei horen ook digitale ontwikkelingen. Albert vertelt over het digitaal reizen, het slim delen van gegevens en samenwerken met (beginnende) organisaties die graag verder ontwikkelen op de systemen van Luchthaven Schiphol.

Albert studeerde Management Science & Business Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn studie begon hij bij TNT. Hij werkte bij TNT ongeveer zes jaar en in januari 2004 toen hij Global Head IT Audit was stapte hij over naar TNT in UK. In de UK was hij als Global Manager IT PMO & Architecture aangesteld. Iets meer dan twee jaar later keerde hij weer terug naar Nederland om daar als CIO bij ING Real Estate te gaan werken. Tegenwoordig is hij CIO van de Schiphol Group.

Emerce eTravel vindt op 21 juni plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Bron: http://www.emerce.nl

Deel dit artikel

Reacties