Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

1 Reactie
pinterest reisbranche

Geld verdienen door te Pinnen

Door: | januari 17, 2014

Met het hoogste online bestedingsgemiddelde ($169) is Pinterest een erg interessante social media tool. Naast veel betrokkenheid en bereik, is de CTR (click through rate) en conversiepercentage het hoogst van alle social media platformen. Als je denkt dat het nog te nieuw is en nog in de kinderschoenen staat, heb je het mis.

 

Digi moodboard

Pinterest is een online moodboard. Als gebruiker kun je zelf foto’s plaatsen, die je kunt voorzien van een omschrijving, link en locatie. Daarnaast kun je reageren op foto’s van anderen, ze ‘Liken’, doorsturen en de bijbehorende webpagina bekijken door op de foto te klikken. Allemaal aspecten wat het voor bedrijven een erg interessante tool maakt. Door je keyword strategy door te voeren in de omschrijving van je producten, zorgt dit voor een ondersteuning van je zoekmachine optimalisatie en zal het de vindbaarheid in de zoekmachines verbeteren. Door er een link aan toe te voegen, die verwijst naar de bijbehorende webpagina, zorgt het voor extra website bezoekers en mogelijke conversies en/of leads. Het meest interessante is wanneer jouw foto wordt doorgestuurd. Er wordt dan een kopie van jou foto (inclusief omschrijving en link) gemaakt en geplaatst op één van de moodboards van deze gebruiker. Hierdoor bereik je niet alleen nieuwe gebruikers, maar draagt het ook bij aan je linkbuilding. Er wordt namelijk opnieuw een bericht op het internet geplaatst met een verwijzing (link) naar jouw website.

 

Facts

Wereldwijd zijn er meer dan 70 miljoen gebruikers. Hiervan komt 60% uit Amerika en zijn het voornamelijk vrouwen (80%). In Nederland waren er begin 2013 al 550.000 gebruikers. Pinterest gebruikers staan bekend om hun grote shopbehoefte.

 

How to Pinterest

 • Claim je naam
  Ook al ben je er nu nog niet aan toe: zorg dat je je naam hebt geclaimd. Zoek bijvoorbeeld RyanAir en Sunweb eens op en je ziet meteen wat ik bedoel. Deze accountnamen zijn namelijk al door particuliere gebruikers in gebruik. Gemiste kans dus!
 • Relevante content
  Welke beleving en sfeer wil je overbrengen en hoe wil jij jezelf presenteren? Kies je voor bepaalde thema’s, schrijf deze dan eerst uit.
  Ga op een creatieve manier om met je beeldmateriaal. Maak bijvoorbeeld toffe afbeeldingen van verkregen reviews of PR-materiaal.
locatieboards pinterest
 • Locatieborden
  Dit is de meest recente functie die Pinterest heeft toegevoegd en zeer interessant voor de reisbranche, genaamd Place Pins. Enkele voorbeelden: Condé Nast Traveler en Europe a la Carte.
  Denk aan het visualiseren van een bestaande tour, tips van de congierge zoals eetgelegenheden, leuke exhibities of winkelstraatjes die je niet mag missen. Het kan de gebruiker helpen bij het plannen van vakanties. De mobiele beschikbaarheid zorgt voor een leuke interactie, doordat de gebruiker kan zien wat er in de directe omgeving te doen is.
 • Link
  Zorg ervoor dat je altijd een link plaatst en dat deze link verwijst naar de juiste webpagina en niet de homepage.
 • Website
  Plaats de Pinterest-plugin op je website zodat bezoekers gemakkelijk foto’s van jouw website kunnen Pinnen op hun eigen Pinterest account.

In de beauty- en modebranche zijn er al veel actieve merken. In Nederland doet HEMA het erg goed en zet Albert Heijn Pinterest in voor het delen van gerechten van Allerhande. Paar leuke en goede voorbeelden in de reisbranche zijn: VisitHolland en KLM.

Deel dit artikel

Comments

 1. Tineke

  Het is mij nog niet duidelijk hoe ik hier geld mee kan verdienen en wat verdien je er aan

Reacties