Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
beeldGoogle2-160614

Google als reisassistent

Door: | juni 16, 2014

De veeleisende reiziger van vandaag wil steeds sneller, makkelijker en beter bij de juiste informatie kunnen. Overal. Op elk apparaat, en zeker op zijn mobiele telefoon. Bij het plannen en organiseren van zijn reis, zoekt hij bijvoorbeeld naar foto’s, video’s en reviews om te helpen de juiste beslissingen te nemen. Onderweg wil hij weten of zijn vlucht op tijd gaat en waar het hotel nu precies zit. En als hij weer terug is, wil hij het liefst zonder moeite herinneringen ophalen aan de hand van zijn foto’s en video’s en deze delen met vrienden en familie. Google vernieuwt continu om de reiziger te helpen en het daadwerkelijk eenvoudiger te maken. Google Now en G+ Stories (Google Plus) zijn zo maar enkele voorbeelden (naast Google Translate, Google Maps en Fieldtrip).

 

Persoonlijke en actuele reisinformatie

beeldblogGoogle16-6-14

Google Now is een digitale persoonlijke assistent op je mobiele telefoon (of Android Wear, voor de innovators onder jullie) die leert van jouw gedrag en zich met die informatie continue aanpast en verbetert. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het weerbericht, zodat jij ‘s ochtends voordat je de deur uit gaat precies weet of je een paraplu nodig hebt of niet. Of een seintje geeft dat je moet vertrekken om op tijd te zijn om je KLM of Transavia vlucht te halen. Sinds kort worden ook al je geplande vluchten getoond. En leveren hotelketens je de relevante informatie rondom je verblijf: reservering, check-in tijden en adresgegevens. Ontzettend makkelijk!

 

Automatisch fotoboek als herinnering

Als je op vakantie bent geweest, heb je vaak honderden foto’s op je telefoon, tablet en camera. Duurt vaak maanden voordat je dat zelf in een mooi boek hebt gezet. De vorige week gelanceerde G+ Stories verzamelt je foto’s en video’s in combinatie met de plaatsen die je hebt bezocht en maakt er automatisch een prachtig reisverhaal van. Of zelfs een filmpje met muziekje. Als je thuis bent, zijn meteen alle foto’s gerangschikt in een leuke compilatie. Kun je meteen je favoriete momenten herleven. En delen! Dat scheelt enorm veel werk. Nieuwsgierig? Bekijk de fotoboeken van paraglider Tom de Dorlodot en DJ Steve Aoki.

 

Boodschappen in huis na je vakantie

Google innoveert continu om de gebruikers van het internet steeds beter van dienst te zijn. In de VS zijn we echt al een stap verder. Zo kun je in San Fransisco en omgeving bestellingen doen die dezelfde dag nog door de lokale winkels worden afgeleverd. Handig als je bijvoorbeeld toch nog wat after sun nodig hebt na je vakantie!

 

Tip voor de reismarketeer van vandaag

Denk na over de content die je hebt om te gebruiken bij het faciliteren van de reiziger in alle stadia van het planningsproces: foto’s, video’s, reviews, social media posts, likes en meer. Denk na hoe je dat allemaal kunt gebruiken ter promotie van de onderscheidende merkwaarden. Ter verhoging van conversieratio’s. Ter verbetering van je marketing planningsproces. Het Google Travel team helpt je graag mee te denken, ondersteund door data, hoe jij jouw reisbedrijf snel genoeg blijft aanpassen aan de snel veranderende reisconsument.

Deel dit artikel

Reacties