Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
google maps

Google Street View ook interessant voor reisaanbieders

Door: | februari 19, 2014

Google Street View is uitgebreid met een extra dimensie: ruim 50 luchthavens, trein- en metrostations zijn vanaf nu te bekijken.  Er is zelfs een kabelbaan in Hong Kong bij.  Hiermee wordt  Street View (onderdeel van Maps) steeds interessanter voor de reisindustrie; reizigers kunnen immers in alle rust vanaf de bank onbekend terrein verkennen: als inspiratie, bij de research en zelfs tijdens de reis. De voorpret van een vakantie kan hiermee sterk worden verhoogd.

 

Steeds meer reisbestemmingen en hun topattracties

Steeds meer toeristische bestemmingen wereldwijd zijn zichtbaar in Street View. Voorpret in optima forma. Zeg nu zelf, het is toch heerlijk om wereldwijd  een groot aantal topbestemmingen te bekijken vanaf de tablet. Bestemmingen die je altijd nog eens wilt bezoeken. Of je nu Venetië wilt verkennen, met zeehonden wilt zwemmen op de Galapagos of de Burj Khalifa in Dubai wilt beklimmen. Street View neemt je mee naar deze werelden en laat je in detail zien wat er te vinden is. En voor iedereen binnen handbereik.   Ook de interessante gebouwen op deze topbestemmingen zijn vanaf het scherm te bewonderen: altijd al het Witte Huis eens willen bekijken? Of de collectie in het Louvre, zonder in de rij te hoeven staan? ‘t Torentje in Den Haag? De Eiffeltoren in Parijs? Allemaal mogelijk. En onze Street View collega’s zijn op dit moment druk bezig met nog veel meer… Het Street View reisaanbod wordt dus steeds groter.

 

Verminder reizigersstress op overvolle luchthavens en stations

Recent zijn de eerste luchthavens en stations toegevoegd. Denk je eens in hoeveel stress dat kan wegnemen bij reizigers; vooraf bekijken waar de check-in balie van hun luchtvaartmaatschappij in Madrid is; de route alvast doornemen van de bagageband naar de bus op het drukke Tokyo International Airport; en op je gemak bekijken waar je de huurauto moet ophalen op ons eigen Eindhoven Airport. Zelfs op het Waterloo station in Londen blijft geen stukje meer onbekend.

streetview Weten hoe een luchthaven in elkaar zit is ook voor specifieke doelgroepen erg handig. De gehandicapte reiziger kan bekijken waar de speciale faciliteiten zich bevinden. En ouders van kleine kinderen kunnen zien waar de verschoningsruimtes, kindvriendelijke restaurants en speelplekken zitten.  Fantastisch toch?

 

Zelf je zitplaats in het vliegtuig verkennen

street view google vliegtuig
 En hoeveel stress of twijfel kunnen we wegnemen bij passagiers met vliegangst door hen de cabine van één van  de meest prachtige vliegtuigen van Emirates te laten zien?  Ze kunnen hun stoel bekijken, de beenruimte checken, verschillende reisklassen vergelijken en dus een betere beslissing maken over hoe ze willen reizen.

 

 

 

Vergroot de voorpret. Verminder de ‘hassle’!

Aan jou, als reisondernemer, te bedenken hoe diensten als Street View toegevoegde waarde kunnen bieden aan jouw business. Bedenk dat bij het oriënteren op reizen 7 van de 10 keer Google Maps wordt gebruikt.

google customer journey
Aan de nog complexe customer journey is nog veel te verbeteren, de reisconsument switcht nu tussen mobile, tablet en PC en bezoekt meer dan 40 websites gedurende 80 dagen voor aankoop. (bron: Google Think Insights /Travel & Tourism). Help de consument in deze journey, ontzorg en zorg dat voorpret niet verandert in huiswerk.

 

Deel dit artikel

Reacties