Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
world_preview

‘Hackers’ eng?

Door: | juni 2, 2014

Araik Gingnagel (14 jaar) spreekt op de Automatiseringsdag aanstaande donderdag. Naast scholier en organisator van de World Hackathon Day, is hij ‘hacker’. Zo’n ongewassen type met dozen pizza’s en blikken Red Bull die iedere organisatie het leven zuur kan maken door te infiltreren met bugs in computersystemen?

No way.

Deze ‘Golden Boys of the Next Generation’ zijn ondernemers, die kansen zien. Veel kansen.

 

Risico nemen

“‘Hacken’ betekent iets maken met je computer’, vertelt Araik desgevraagd. ‘Dat hackers een negatieve connotatie hebben, is door de media een beetje gehyped. Tijdens zo’n World Hackathon Day komen hackers dus samen om iets te maken. Dat zijn programmeurs, designers enzovoort’.

Waarom moeten bedrijven in welke branche dan ook jonge hackers in dienst nemen? ‘Jongeren durven risico te nemen en kunnen beter kijken naar wat nodig is. Als mijn oma op cruise wil naar de fjorden in Noorwegen, is het voor haar heel handig om via een app pushnotificaties te ontvangen met de beste prijzen. Maar ook jongeren hebben behoefte aan zulke informatie. Het voordeel om jongeren in te huren is dat hun blik zo anders is dan de – meestal-  gevestigde orde in een bedrijf. Zo maak je samen geweldige concepten. Het moet voor een bedrijf niet de reden zijn dat jongeren goedkoop zijn. Bedrijven moeten ons goed betalen voor onze meerwaarde en talenten.’

 

Aanstormend talent

Het gaat dus niet zozeer om het aanbod als om de distributie van het aanbod? ‘Precies’, vervolgt Araik. ‘Jongeren willen makkelijk, mobiel en social een product tot zich nemen. Een app waar ze mensen kunnen ontmoeten.’

Araik heeft donderdag vrij gekregen van school om de zaal toe te spreken tijdens de Automatiseringsdag. Nog meer aanstormend talent is aanwezig: de derdejaars en vierdejaars topstudenten die vorige week aanwezig mochten zijn tijdens het Reiswerk Studentencongres in Bulgarije. Zij staan te trappelen om hun ervaringen en ideeën met jullie te delen tijdens de lunch om 12.00 uur.

Wil je daar bij zijn? Meld je hier aan http://travconnect.nl/travconnectautomatiseringsdag/

 

Deel dit artikel

Reacties