Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
foto kreuzberg berlijn

Hipster-stroming biedt nieuwe toeristische kansen

Door: | november 4, 2015

De vraag naar ‘Hipster Holidays’ is rijzende; Europese steden die vroeger niet populair waren, worden nu gezien als trendy. Dit opent mogelijkheden binnen het toerisme, onthult het WTM Global Trends Report 2015.

Deze nieuwe doelgroep verandert het landschap van de traditionele stad: meer bezoekers willen de buitenwijken ontdekken. Veel steden stimuleren deze gang van zaken, omdat het de stedelijke attracties diversifieert en overvolle binnensteden hierdoor worden vermeden.

Hipsters zijn een relatief nieuw verschijnsel. Zij volgen de laatste trends, voornamelijk buiten de massacultuur. Pop-up restaurants, veganistische cafés, galeries en kleine particuliere winkels zijn voortgesproten uit de hipster-cultuur, aldus het rapport.

Websites als Airbnb spelen een grote rol bij deze nieuwe beweging. Hotels zijn vaak niet te vinden in de door hipsters gewilde buurten, maar privé-accommodaties wel. Voor lokale bewoners biedt dit zakelijke kansen, bijvoorbeeld het organiseren van hipster-tours door specifieke stadsdelen, maar ook online reisgidsen spelen in op de veranderlijke ‘Hipster Holidays’, door telkens nieuwe updates te geven over de hotspots van het moment.

Ondertussen strijden veel steden om de titel ‘hipster capital’. Kreuzberg in Berlijn, District VII in Boedapest en Miera iela in Riga voeren het lijstje aan. Hipsters die Amsterdam bezoeken gaan naar Amsterdam-Noord, in Londen is Dalston de hotspot en in Barcelona Gracia.

Deel dit artikel

Reacties