Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

1 Reactie
iBeacons

iBeacons – the next big thing?

Door: | april 23, 2014

Onlangs presenteerde Red Urban in onze social hub de technologie iBeacons. Al vanaf de eerste slide waren onze oren gespitst. Want iBeacons zou weleens ‘the next big thing’ kunnen zijn en biedt veel mogelijkheden voor een merk om persoonlijk en relevant te zijn.

 

Wat is iBeacons?

Met de introductie van iOS 7, onthulde Apple iBeacon, een toepassing die gebruik maakt van Bluetooth 4.0, een location based technologie. De technologie maakt het mogelijk om te detecteren hoe dichtbij een telefoon zich bevindt ten opzichte van een iBeacon door een ‘baken’ dat communiceert met je telefoon of tablet.

De iBeacon kan een fysiek object zijn maar je telefoon of tablet kan ook als iBeacon functioneren.

ibeacons2

De technologie heeft een aantal voordelen.

  • De technologie is zuinig. Zogenaamde bakentjes kunnen tot twee jaar mee op een enkele cel batterij.
  • Het bereik is groter. De afstand kun je per toepassing instellen.
  • De locatiebepaling is beter dan van GPS en WiFi. Dat houdt in dat je met je iPhone door een winkel kunt lopen en het baken draadloos een kortingsbon naar je iPhone kan sturen wanneer je bijvoorbeeld voor het rek damesrokken staat. iBeacon wordt trouwens ondersteund door iOS 7 en Android 4.3.

 

Spaarspot

In Nederland is Spaarspot de eerste grote uitrol van iBeacons. Spaarspot is de eerste mobiele applicatie waarmee de consument via zijn smartphone punten kan verzamelen door simpelweg een winkel binnen te lopen of tv te kijken. Spaarspot heeft de ambitie de Air Miles van deze tijd te worden: uitrol Spaarspot in Nederland. 

 

FlyBeacon 

Emirates komt met het concept FlyBeacon om de ervaring van reizigers te verbeteren. FlyBeacon kan de reiziger helpen de weg te vinden naar de gate, het kan de reiziger informeren over hoeveel tijd ze nog hebben tot aan boarding of hoe lang ze in de rij bij security moeten staan, maar ook promotionele acties in hun nabijheid kunnen onder de aandacht worden gebracht. De reiziger kan bij check-in een airline-branded iBeacon ontvangen, een tweede wordt aangebracht op de koffer van de reiziger. Zo kan de reiziger een melding krijgen zodra bij aankomst zijn koffer in de bagagehal arriveert.

ibeacons3

Met FlyBeacon krijgt de luchthaven of luchtvaartmaatschappij daarnaast toegang tot veel waardevolle informatie:

  • Passagiersgedrag, zoals route- en consumptiepatronen
  • Koopgedrag

Red Urban is een van de partijen die inmiddels een prototype werkend hebben.

 

Minority Report

Het volgende fragment van de film Minority Report komt heel dicht in de buurt van wat nu mogelijk wordt gemaakt door technologie zoals iBeacons:

Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden die jullie zien!

 

Deel dit artikel

Comments

  1. Onno WeusthofSchiphol

    Leuk geschreven blog Carolijn! Tot snel!

Reacties