Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
picninc

Kinderen bepalen vakantiebestemming

Door: | juni 11, 2015

Kinderen bepalen vaak de uiteindelijke vakantiekeuze van de ouders, zo blijkt uit onderzoek waarover deze week is bericht in de Telegraaf. Uit een enquête van de verhuursite Homeaway.com, marktleider in het aanbieden van vakantiehuizen wereldwijd, blijkt dat steeds meer kinderen invloed hebben op onze vakantiebestemming. Uit het onderzoek, dat onder 2800 ouders is gehouden in de Verenigde Staten en Europa, blijkt dat 87% van de ouders de vakantiewensen van hun kinderen mee laat wegen. 45% geeft zelfs aan dat de stem van kinderen, de doorslaggevende stem is voor de keuze van de vakantie locatie.

En als de kinderen dan geen invloed hebben op de vakantiebestemming, dan hebben ze nog wel invloed op de invulling van de vakantiedagen. 77% van de ondervraagden geeft aan dat de kinderen vaak beslissend zijn in de gekozen activiteiten tijdens de vakantie.

Ook de kinderen zijn in de enquête ondervraagd. Het blijkt dat 63% van de kinderen graag iets wil doen tijdens de vakantie, dat thuis niet kan. Ze verblijven vaak in unieke locaties, zoals een boomhut, of een kasteel. De kleineren (leeftijd tussen de 6 en 12) gaan het liefst op reis naar een pretpark. Tieners gaan het liefst naar een verre bestemming, en gaan ook nog wel mee naar een stedentrip, in tegenstelling tot de jongere kinderen. Uiteindelijk blijkt dat uiteindelijk alle kinderen graag naar het strand gaan.

De strekking van het artikel past in een langere trend die ik waarneem binnen mijn bedrijf, waarin we animatieteams op campings en vakantieparken in het buitenland plaatsen. Vaak is de gouden regel: “Kinderen tevreden? Ouders tevreden”. Een toenemend aantal mensen benaderd ons met de vraag waar de animatieteams nog meer staan.

Om aan deze behoefte te voldoen hebben we vorige maand de website www.kids-campings.com gelanceerd. Op deze website is een goed overzicht te zien van meer dan 150 campings in Frankrijk en Italië die Nederlandstalige animatie hebben en er kindvriendelijke animatie aanwezig is. Voor ouders die hun vakantiebestemming vooral afstemmen op de voorkeur van de kinderen dus een must om op te kijken!

Deel dit artikel

Reacties