Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
sita afbeelding

Luchthavens investeren fors in IT-voorzieningen

Door: | oktober 29, 2015

Er wordt steeds meer geïnvesteerd in IT-voorzieningen op vliegvelden over de hele wereld. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Airport IT Trends Survey, die mogelijk gemaakt wordt door SITA en Airports Council International. Voor dit jaar wordt zelfs een bedrag van 8,7 miljard dollar verwacht.

Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van een stijging van de IT-uitgaven van 5,82 procent in 2014, naar 6,25 procent in 2015. Voor 2016 wordt er zelfs een nog hoger budget verwacht, volgens de ondervraagde 223 luchthavendirecteuren. Reden voor de fors hogere IT-investeringen is het belang dat de vliegvelden hechten aan de verbetering van de passagierservaring, zeker nu de vliegveldcapaciteit en infrastructuur steeds meer onder druk komen te staan.

Bijna driekwart (73 procent) van de luchthavens ziet het als hoge prioriteit om te investeren in IT om te zorgen voor een betere ervaring voor passagiers. Vorig jaar was dit nog 59 procent. SITA’s vice-president Matthys Serfontein ziet een belangrijk verschil met vorig jaar: ‘We zien een duidelijke erkenning dat technologie kan helpen bij het verbeteren van de ervaring van een passagier. Chief Information Officers gebruiken steeds vaker hun stijgende budgetten voor mobiele diensten en meer self-service, om de reis voor passagiers makkelijker te maken. Zeker nu het steeds drukker wordt op de vliegvelden.’
Ook verwacht Serfontein dat in de toekomst passagiers zich steeds makkelijker een weg kunnen banen door vliegvelden, door verbetering van wacht- en looptijden naar de gate.

Dit jaar blijkt dat ongeveer twee op de vijf passagiers al is ingecheckt voor aankomst op het vliegveld. Negen op de tien vliegvelden hebben inmiddels een systeem waarbij passagiers zichzelf kunnen inchecken. Vorig jaar was dit nog 75 procent.

Deel dit artikel

Reacties