Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
New Samsung Galaxy S5 smarphone, Gear 2 smartwatch and Gear Fit fitness band are displayed at the Mobile World Congress in Barcelona

Mobiele boekingen stijgen snel

Door: | oktober 23, 2015

Het aandeel mobiele boekingen is binnen een jaar verdubbeld van 12 procent naar 23 procent. Dit stelt Criteo, dat meer dan 1 miljard reisboekingen wereldwijd analyseerde.

Daarbij loont het volgens Criteo om de adverteren in een app: 49 procent van de mobiele boekingen wordt zo gegenereerd. Welk apparaat wordt gebruikt hangt af van het tijdstip, de reisduur, et cetera. Opvallend is dat hotelreserveringen met aankomst op de dag van boeking vooral worden gemaakt via smartphones: 47 procent van deze last-minute boekingen werd via zo’n telefoon geregeld. Twaalf procent boekt op het laatste moment via tablets.

21 procent van de online boekingen wordt niet als zodanig herkend door adverteerders. Dit komt doordat de lead afkomstig is van mobiele apparaten, maar de uiteindelijke boeking toch op een pc of laptop wordt gemaakt.

Opvallend is dat bij hotelboekingssites 21 procent van de reserveringen via smartphones worden gemaakt vergeleken met 7 procent bij directe leveranciers. Vliegtickets en pakketreizen worden voornamelijk via tablets geboekt. Hotels en korte trips eerder via smartphone. Ook interessant: in het weekend en in de maanden januari tot en met juni wordt er meer geboekt met smartphones.

Deel dit artikel

Reacties