Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Corendon, TravConnect, app

Nieuwe app Corendon krijgt halve boekingsfunctie

Door: | augustus 25, 2016

Corendon heeft een nieuwe release van haar app uitgebracht. De primaire focus blijft klantenservice, maar er wordt ook voorzichtig een poging tot het genereren van boekingen gedaan.

Klanten van Corendon beschikken via de app over al hun reisinformatie, van vluchttijden, instapkaart en de indeling van de kamer(s) tot betalingsinformatie, antwoord op de meest gestelde vragen en live chat met een medewerker. Ook kunnen klanten hun gegevens wijzigen in de app en extra’s bijboeken, zoals een stoelreservering, maaltijd aan boord of ruimbagage. Over hoeveel extra omzet Corendon denkt te realiseren met de cross-selling functionaliteit worden geen uitspraken gedaan.

Eveneens nieuw is dat de app wordt geprofileerd als ‘te gebruiken door iedereen die zich op een Corendon vakantie wil oriënteren’. Je kunt er namelijk reizen op bekijken. Het boeken gebeurt vervolgens op de mobiele site van Corendon, want, zo zegt marketingdirecteur Martin de Boer, de hoofdfunctie is klantenservice. “De mobiele website blijft het verkoopkanaal.”

Chatbots worden steeds vaker gebruikt in de reiswereld voor klantcontact en het boeken van reizen. Voordeel is dat de (potentiële) klant hiervoor geen extra app hoeft te downloaden, omdat ze veelal geïntegreerd worden in berichtenapps als Facebook Messenger en WhatsApp. Waarom dan nog investeren in apps? De Boer wijst opnieuw op de service-insteek: de Corendon-app geeft klanten op een handige manier inzicht in hun boekingsinformatie. Maar: “In de nabije toekomst kunnen chatbots zeker een van de kanalen zijn voor verkoop.”

Corendon gaat de app ook inzetten bij crisiscommunicatie, zegt De Boer desgevraagd. In een van de toekomstige releases zal een functie worden toegevoegd, zodat de reisorganisatie proactief kan communiceren met de reiziger ingeval van calamiteiten of onrust op de bestemming.

De vernieuwde app is beschikbaar voor iPhone en iPad. Android volgt over twee weken.

Auteur: Gerrie Brand
Bron: www.emerce.nl
Foto: Gastounetaero (CC)

Deel dit artikel

Reacties