Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
vogeltravelbird

Pilot TravelBird en Toerkoop

Door: | augustus 7, 2015

TravelBird heeft voorzichtige stappen gezet richting de reisretail. Er is een pilot gestart van drie maanden met enkele leden van franchiseketen Toerkoop.

Vijf Toerkoop-reisbureaus verkopen gedurende drie maanden reizen die TravelBird speciaal voor dit experiment heeft samengesteld. Vooralsnog wordt het aanbod aan de balie verkocht, maar de bedoeling is om de reizen ook boekbaar te maken op de Toerkoop-website.

‘We vullen elkaar goed aan’, zegt Tom de Vaan, voorzitter van Toerkoop, over de samenwerking met TravelBird. ‘De traditionele reisbranche is in beweging en zoekt andere businessmodellen. Het bijzondere van de samenwerking is dat TravelBird een speciaal geselecteerd aanbod levert, net zoals ze dat doet voor de Makro.’

Bestemming
Volgens De Vaan heeft TravelBird een heel andere klantbenadering. ‘Wij zijn gewend in accommodaties te denken, terwijl TravelBird de bestemming verkoopt. De accommodatie is wat meer secundair, maar moet natuurlijk wel goed zijn. Bovendien blijkt er weinig overlap in onze klanten-database te zitten, dus zowel TravelBird als wij bereiken hiermee een nieuwe doelgroep. Het is nog maar een pilot, maar ik ben er nu al enthousiast over.’

TravelBird laat weten dat de pilot een van de vele initiatieven van het bedrijf is. ‘We testen heel veel met veel partijen en doen veel aan innovatie. We hebben de pilot daarom klein ingestoken en gaan over drie maanden zorgvuldig bekijken of het project interessant is voor beide partijen’, aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel

Reacties