Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Polarsteps

Bye, bye Lonely Planet

Door: | augustus 13, 2014

‘Ondanks dat er ontzettend veel travel-apps zijn, is er nog niet een die inspiratie, planning en tracking van routes mogelijk maakt op een manier die simpel en visueel aantrekkelijk is. Wij denken dit met Polarsteps wel te kunnen doen’, zegt Koen Droste, CEO van Polarsteps. ‘We willen de beste travel-app van de wereld neerzetten. Om je reizen op een andere manier te zien en te beleven. Onze missie is om reizigers te helpen met het plannen, tracken en herinneren van hun reizen.’

 

Inspiratie

Koen verzorgt op TravConnect Technology Day een break-out sessie. En daarbij komen inspiratie en planning ruimschoots aan bod. ‘Reisbedrijven hebben een typische manier van hun producten presenteren aan consumenten. Zoals dit beeld van Sawadee:

beeld blog Koen

Vanuit een printfolder gedacht is zo’n plaatje heel logisch. Het opvallende is echter dat bijna alle reisorganisaties bij de online presentatie van hun reizen precies dezelfde plaatjes gebruiken. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de digitale mogelijkheden anno 2014 zo’n reis kunt presenteren met veel meer beleving, interactie en storytelling. Dat is wat Polarsteps gaat bieden: een platform waar reizigers en reisorganisaties op een ontzettend rijke manier hun routes en belevenissen kunnen presenteren, om zo anderen daarmee te inspireren.’

 

Planning

Met de eerste versie van de Polarsteps app kunnen reizigers hun afgelegde route loggen en delen met vrienden en familie. In de toekomst is het echter de bedoeling dat reizigers ook hun geplande route kunnen uitstippelen. ‘Hierbij zal Polarsteps slimme suggesties doen voor “places to stay and things to do”. Daarmee willen wij uiteindelijk de Lonely Planet overbodig maken. Onze mening is dat de tijd van papieren reisgidsen zoals Lonely Planet voorbij is, en dat deze de komende jaren in snel tempo vervangen zal worden door digitale varianten zoals Polarsteps. Deze fundamentele verschuiving in de manier waarop reizigers hun reis plannen, zal ook een enorme impact hebben op reisbedrijven.

 

Geen internet of GPS

De eerste versie van Polarsteps draait vooral om de trackfunctie (het loggen van je route, dus de ‘waarbenjij.nu 2.0’). Zelfs zonder internetverbinding of GPS. Je hoeft niet eens je telefoon uit je zak te halen. De app registreert automatisch waar je bent en vult je routemap aan. ‘We maken gebruik van een techniek die “triangulation” heet. Hiermee bepalen we de locatie van de gebruiker op basis van de locaties van telefoonmasten bij hem/haar in de buurt. Deze techniek gaat, in tegenstelling tot GPS, nauwelijks ten koste van de batterijduur.’ Polarsteps wordt momenteel getest door een kleine groep reizigers en zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

Voor het complete programma en overige sprekers op TravConnect Technology Day, klik hier.

Deel dit artikel

Reacties