Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
hacka

Reisinnovatie doel van Nederlands eerste Hackatrain

Door: | juli 14, 2015

De eerste Nederlandse Hackatrain is vanmorgen vanuit Amsterdam vertrokken. Eindstation van deze opmerkelijke ‘hackathon’ is het driedaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. Aan boord zijn 45 tech-talenten die in teams van drie met elkaar aan de slag gaan op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit met als doel nieuwe toepassingen te bedenken die het reizen met de trein aangenamer maken.

De deelnemers moet daarbij voldoen aan de voorwaarde dat de reiziger die toepassing onbelemmerd via zijn eigen mobiele apparaat kan gebruiken. Het bonte gezelschap van techneuten, developers, marketeers en jonge ondernemers op het gebied van ICT en design heeft daarvoor slechts 6,5 uur de tijd. De deelnemers hebben van de NS openbare data en API’s tot hun beschikking gekregen, zodat ze de hele reis door kunnen werken. Een kwartier voordat de Hackatrain in Berlijn aankomt, moeten de deelnemers hun oplossing inleveren bij de jury. Tijdens de reis kunnen ze vijf consultants van Ordina raadplegen die ook aan boord zijn. De consultants zijn specialisten op het gebied van technologische ontwikkelingen op spoorgebied, innovatie, programmeren en GEO-ICT en adviseren de deelnemers bij het ontwerpen van een toepassing.

Een vakjury beoordeelt de toepassingen op innovatie, creativiteit en haalbaarheid. De bekendmaking van de top 3 beste ideeën is op 16 juli aanstaande, Travconnect houdt je op de hoogte. Deze top 3 teams pitchen in september bij de NS voor een driekoppige jury. De Hackatrain is een initatief van By Whyte!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air.

Deel dit artikel

Reacties