Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
lars sang mo boom drone addicts drones

Reiswereld zit te slapen met het inzetten van drones

Door: | april 30, 2015

De afgelopen 5 jaar is de drone doorgebroken. En nee, niet om slechte dingen mee te doen. Maar juist om prachtige dingen mee te doen! Het vliegende apparaat is ineens mainstream geworden. Het heeft zicht verplaatst van het grasveldje waar een groepje hobbyisten op zondag gingen vliegen naar de straat in jouw wijk waar kindjes en hun ouders dagelijks aan het filmen en fotograferen zijn. Waren ze eerst te koop bij de speciaalzaak, tegenwoordig kan je ze al voor een paar tientjes bij de Bart Smit en Kruidvat kopen. Voor de grote jongens gebruik je gewoon Google en bestel je in een paar clicks.

Bird’s eye view

We zitten vastgekluisterd aan de buis als er weer een of ander natuurprogramma wordt uitgezonden. De beelden spreken voor zich, doch zijn niet te begrijpen voor ‘ons mensen’. Zo’n bird’s eye view is voor ons enkel te ervaren middels dit soort programma’s. Was. Want met behulp van drones kunnen opeens zelf vanuit dit perspectief gaan filmen. Je ziet ze dagelijks in je Facebook, Twitter en Youtube stream voorbij komen. Van die prachtige video’s van afgelegen gebieden, gemaakt met een drone. Het is de nieuwste manier om mensen een ervaring te bieden en ze zo te verleiden te gaan reizen. Maar waarom zit de reisbranche dan te slapen en worden er nog maar zelden drone video’s ingezet?

Benidorm

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik deze week de nieuwe promovideo van Benidorm onder ogen kreeg. Door het inzetten van drones hebben zij een prachtige, sticky video gemaakt die mensen absoluut over de streep zal trekken. Het biedt nieuwe overviews van de stad en regio, het geeft je het gevoel van vrijheid en het enige dat je na (en tijdens) het zien van de video wilt is ‘boeken’! Het laat tevens zien dat de streek open staat voor innovaties, want ook als bezoeker kan je met je eigen drone film en foto’s maken. En zeg nou niet meteen dat je je dan voelt aangetast in je privacy als je daar loopt. Want echt, drones zijn inmiddels overal!

Reisbranche wordt wakker!

Het wordt nu eens tijd dat de reisbranche wakker wordt en actief drones gaat inzetten. Het voor bestemmingen, reisorganisaties, VVV’s, campings, attractieparken, etc de ideale manier om unieke mindblowing beelden te schieten. Ja, er zijn regels, maar laat je vooral niet afschrikken want er zijn volop mogelijkheden. En weet je wat zo mooi is van het inzetten van dronecrews tov traditionele filmcrews? Ze zijn een stuk goedkoper.

Veel vliegplezier!

Foto: larsboom.com

Deel dit artikel

Reacties