Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
skyscanner

Skyscanner voegt autohuur en hotels toe aan vlieg-app

Door: | augustus 3, 2016

In de nieuwe versie van de app van prijsvergelijker Skyscanner worden niet alleen vluchten, maar ook autohuur en hotels weergegeven. Tot nu toe moest de Skyscanner-gebruiker hiervoor aparte apps downloaden.

Reden voor de samenvoeging is dat consumenten hun reis het liefst op één plek zoeken én boeken, aldus Skyscanner. Van een complete integratie is echter geen sprake: gebruikers hebben niet de mogelijkheid om met één zoekopdracht een pakket samen te stellen van vlucht, autohuur en hotel – een dergelijke reis wordt in de app met drie aparte zoekopdrachten en boekingen samengesteld.

De investeringen in de Skyscanner-app hangen samen met de groeiende populariteit van mobiel boeken. Bijna tweederde van het verkeer op skyscanner.nl komt via een smartphone of tablet binnen. Daarvan heeft 40 procent in het afgelopen jaar een boeking gemaakt op een mobiel apparaat.

Niet alles is mobiel te boeken
Opvallend is dat desondanks niet alle vluchten in het overzicht daadwerkelijk mobiel boekbaar zijn via de app. Volgens een woordvoerder van Skyscanner is er bewust gekozen voor het weergeven van alle mogelijkheden. “Skyscanner wil het zoeken naar vliegtickets, hotels en autoverhuur zo makkelijk mogelijk maken. Hiervoor bieden we reizigers alle informatie die beschikbaar is, ook bijvoorbeeld wanneer een partnersite (nog) niet geoptimaliseerd is voor mobiel. Het is aan de reizigers of ze verder willen gaan met een partner die beschikt over een mobiel geoptimaliseerde site of om door te gaan met hun aanvankelijke keuze.”

Belangrijke backend verbetering is dat de zoekresultaten direct worden geactualiseerd. Ook bij nieuwe variabelen, zoals data en vliegveld, start het zoeken automatisch op de achtergrond, zodat de gebruiker snel resultaat heeft.

De vernieuwde app biedt verder onder de noemer ‘Verken topdeals’ de mogelijkheid om naar last-minute vluchten te zoeken, opgedeeld in een stedentrip of een langere vakantie. Wie flexibel is, hoeft geen bestemming in te vullen, alleen de reisdata of -periode. De app geeft dan een lijst met mogelijkheden, gerangschikt op prijs. De gebruiker kan er zelf voor kiezen om te filteren op duur van de vlucht of waardering. Deze waardering houdt rekening met de prijs, het aantal stops en de duur van de vlucht en wordt uitgedrukt in een smiley (lachen of fronsen) en een rapportcijfer.

Wie vervolgens wil boeken, wordt doorgeleid naar de desbetreffende partner, meestal een online reisagent of de leverancier zelf. In totaal heeft Skyscanner meer dan 1.200 partners wereldwijd. Deze worden volgen de vergelijkingssite streng geselecteerd en gemonitord.

De nieuwe app van Skyscanner is beschikbaar in zowel iOS als voor Android.

Auteur: Gerrie Brand
Bron: http://www.emerce.nl

Foto: Hernán Piñera (cc)

Deel dit artikel

Reacties