Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
beeld mentor start-ups

Start-up zkt. mentor. Geen bar type

Door: | september 3, 2014

We struikelen de laatste maanden over de hackathons. Of bootcamps, start-up-sessions, acceleration meetings, noem maar op. Ieder zichzelf respecterend bedrijf is er wel op een of andere manier bij betrokken. Goed voor de naamsbekendheid en om je merk een wat tech savvy sausje te geven. En om aan verfrissende ideeën te komen, die je niet meer vanuit de eigen kantoortuin kunt verwachten. Zoals Unilever afgelopen juli bekend maakte 200 van haar eigen marketeers wereldwijd ‘hun expertise en ervaring te willen laten delen met innovatieve start-ups op het gebied van technologie’.

 

Harde pegels

Ook al verschilt het programma van de diverse benamingen, een paar ingrediënten zijn altijd aanwezig: jonge mensen met ideeën op zoek naar kapitaal en eeuwige roem. Dat kapitaal kan kennis zijn of gewoon harde pegels. In die zoektocht verschijnt vroeg of laat het begrip ‘mentor’: iemand met kennis van zaken, een imponerende staat van dienst en klaar om een financiële injectie te geven. Toch?

 

IJdelheid

Maar waar moet een goede mentor aan voldoen? De Amerikaanse journalist Mike Butcher, editor-at-large van onder meer TechCrunch deed een onderzoekje. Hij vroeg zijn volgers (87.9000) op Twitter en zijn fans (114.594) op Facebook waar een goede mentor voor een start-up aan moet voldoen.
– Je krijgt geen goede mentor als je iemand vraagt om je mentor te zijn. De beste relatie met een mentor groeit organisch. Na een serie van gesprekken en ontmoetingen weet je vanzelf of er een win-win situatie is voor de beide partijen.
– Als ‘leerling’ moet je goede concrete vragen stellen. Niet ‘wat zou jij doen?’, maar specifieke en in de juiste context.
– Zij die voor het eerst een start-up bestieren, maken meestal de fout dat ze een beroemde en hippe ondernemer als mentor willen die al veel verder met zijn eigen business is of aan het rentenieren is. Je hebt meer aan iemand die zo’n drie tot vijf jaar verder is en een vergelijkbaar pad heeft bewandeld.
– Deel met andere start-ups je ervaringen met mentoren.
– En wat heeft die mentor echt gedaan om op de plek staan waar die nu staat? Behalve adviesfuncties en mentorschappen. Dat is de eerste vraag die je moet stellen. En staat de mentor nog met beide benen in zijn eigen onderneming(en) of presenteert hij/zij (zichzelf) vooral op congressen? IJdelheid is geen aanbeveling.

 

Modder

Sommige volgers van Butcher vertelden hem dat zij een contract met een mentor opstellen, waarin de doelstellingen zijn vastgelegd. Zeker als de mentor ook nog met een zak geld komt aanzetten.
Anderen zeggen dat het belangrijk is dat het netwerk van de mentor ook meespeelt en of hij/zij zijn netwerk openstelt voor de protegé. Zo kun je meerdere mentoren hebben voor de verschillende takken van sport: technologie, financiën, marketing, branding etc. Mentoren dienen een functionele rol te hebben en moeten diep in de materie kunnen gaan. Als ze met de spreekwoordelijke poten in de modder staan, dan hebben ze pas meerwaarde.
Lees het originele artikel hier.

Deel dit artikel

Reacties