Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
TUISmartBand

TUI test contactloos betalen bij Time To Smile

Door: | november 10, 2015

TUI Benelux heeft tijdens het zomerseizoen een technologische innovatie geïntroduceerd. Bij Time To Smile Artemis (Kos) werd een test gehouden met contactloos betalen: Smart Pay. Door middel van een slim polsbandje met chip kan de gast consumpties betalen in het hotel.

Het concept is zo goed bevallen, dat Smart Pay binnenkort in meer Time To Smile-accommodaties zal worden ingevoerd, zegt Suzanne Goossen, manager Product Development, Strategy en Delivery bij TUI Nederland. ‘Smart Pay biedt gasten gemak, want ze hebben geen contant geld meer nodig in het hotel. De klant heeft realtime en 24/7 inzicht in zijn uitgaven, dus er zijn geen vervelende verrassingen achteraf op de hotelrekening. Alles wordt direct betaald en afgerekend.’

Bij deze technologie maakt TUI  gebruik van een RFID-chip. De zogeheten Smartband is ook door de Nordic-regio van TUI getest in het Pascha Bay Hotel (Alanya). In de Nordic-test had de polsband drie functies: contactloos betalen, kamersleutel en energiemanagement. Zolang er een Smartband wordt gedetecteerd in de kamer of het appartement, blijven de airconditioning en verlichting werken. Wanneer dit niet het geval is, gaan deze automatisch uit. Energiezuinig dus, ervan uitgaande dat de gast de polsband altijd om heeft en deze niet in het appartement laat liggen. ‘Komend zomerseizoen zal ook TUI Benelux onderzoeken hoe Smart Pay voor de klant geoptimaliseerd kan worden’, aldus Goossen.

Het idee werd door het Britse blad Management Today zo innovatief bevonden, dat TUI er de tweede prijs mee heeft gewonnen als slimme ‘wearable at work’.

Deel dit artikel

Reacties