Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Wintersportvakanties daalt

Wintersportuitgaven nog onder druk

Door: | december 2, 2013

Wintersporters gaan deze winter weer op hun sneeuwvakantie besparen. Dit blijkt uit de Vraag van Vandaag van ING van vorige week onder gemiddeld 59.100 respondenten per dag.

 

Wintersporters geven minder geld uit

Van de groep consumenten die normaliter op sneeuwvakantie gaan, geeft een derde aan te bezuinigen ten opzichte van vorig jaar.

vertrouwen economie
Waar ik in mijn vorige blog al schreef dat het aantal keren dat de Nederlandse consument op buitenlandse reis gaat dit jaar naar verwachting op -4% en volgend jaar op -1% uit kan komen, laat dit sentiment hierboven wel duidelijk zien dat er zeker op de wintersport bespaard gaat worden. Gelukkig is er ook goed nieuws, want er zijn natuurlijk altijd wintersporters die meer geld verwachten uit te geven (21,6%). Bron: ING Economisch Bureau

 

Verdere verbetering consumentensentiment

Consumenten zijn minder pessimistisch over hun eigen uitgaven de komende periode.
De grafiek hierboven laat voor de vijfde keer op een rij een verbetering van het vertrouwen in de economie zien. In november was twee derde (64%) van de consumenten negatief over de economie, terwijl in juni nog bijna acht op tien een negatief oordeel velden. Nog steeds zijn de pessimisten in de meerderheid, maar de optimisten winnen terrein. Voor minder pessimisme lijkt ook wel een reden. De berichten dat de Nederlandse economie uit recessie is, werden onlangs bevestigd door cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Niet alleen de stemming over de economie is iets verbeterd. Consumenten zijn ook iets positiever over hun eigen financiën. Consumenten laten al langere tijd zien dat zij de vakantie nog steeds als een primaire behoefte zien, ondanks druk op hun uitgaven. Belangrijk is nu om te kijken hoe en waar consumenten dan hun geld gaan uitgeven in de reiswereld.

Vraag is veranderd

hpevee; besteedt winter
Het boekingsgedrag van wintersporters is de laatste jaren sterk aan het veranderen.
Door de online aanwezigheid van veel locaties in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, zijn de wintersporters minder via de touroperator gaan boeken. Zij boeken direct via de sites van de accommodaties, wintersportlocaties (bergfex.at), de huisjessites (Belvilla) en de online travel agents (booking.com).

Voor de vakanties met kinderen zijn veel Nederlanders wel geneigd om het via de touroperator te doen, zeker als er wensen zijn zoals kinderopvang en entertainment. Voor de wintersporters die minder te besteden hebben, is het direct boeken bij de locatie veelal een goed alternatief om kosten te besparen.

Deel dit artikel

Reacties